Friday, July 17, 2009

Check- In Hotel Hospital Lagi

Salam...

I was away for few days, 4 to be exact... anak lelaki kemanjaanku masuk rumah sakit... poor him! He had this 'ketumbit' on his right eye (I tak google laa 'ketumbit' apa in English... anyone knows? Thanks!)...

Hubby brought him to the clinic (ibunya ke ofis, carik rezeki...errkkk! terbalik!) then, the Dr. referred him to the specialist... lps sessi2 tgk2 kesakitan kat belah mana, terus warded! So when it comes to take care of the sick child(ren), harus laaa mak2 yg mengsacrifice cuti tahunan dia utk menjaga anak itu kan? So, I'm now left with 13 days of my annual leave after deducting that "Hari Penjagaan Anak di Hospital" for 3 days... takpe, anak punya pasal!

The best part, ingatkan ketumbit2 biasa... sekali sampai kena minor surgery (ketumbit giant sebenarnya)... I almost changed my mind when I signed the consent form... ye laa, kecik2 dah nak masuk OT... mak dia umur 30 thn baru kena operate2 ni semua.. tu pon sbb nak beranakkan dia...

Alhamdulillah... my son is now recuperating... how? by jumping/ climbing here and there...
get well ok, abang AZA! (dia dah perasan dia abang dah.. cannot call him baby no more!) mentang2 dah masuk jawi, cepat ajek perasan dah besar... iskkk!



hari pertama di hospital... mcm tak sakit... tapi muka Dr. masa mula2 tengok, cam serius... siap berkerut2... haisshhh!

Destination: OT. Mood: OK ajek. Bubbly & excited to see the Dr.

Mood Mak & Bapak: LEMBIK LUTUT!

Time lalok dah abis... Happy jek! Dgn aku2 sekali buat perangai kat sebelah... (gambar takleh tunjuk, nanti tak lalu makan.. ekekek)

p/s: To Dato' Dr. Baljit and nurses of APSH, thanks a lot... for making our stay a memorable one! (walaupon tak manis @ pahit sangat... tapi nak make sure anak aku sihat pon dah syukur...) Semoga mata anakku tak ceme lagi... Love you, AZA!

8 comments:

Razali Zain said...

Ala, kesianya... hopes she gets well soon! hang in there

plan-a-magic said...

laaaa!! sooo big the 'ketumbit' alhamdulillah hope he'll recover soonn. izz nur n zikry says hi

The Queen Bee said...

what cause it yeh? hermm i mmg selalu kene ketumbit, dr kecik smpi la now. kdg2 tu picitt je bila dah geram sgt. (sila jgn muntah darah LOL)

hopes he gets well soon!

E.L.L.Y.N said...

mmg cam pirate sekejap...seb baik dah ok...mmg hero la adam ni

Roz Razalli said...

Razali: Thanks, by today dah nampak sangat ok dah mata dia...

Ratna: tell them Adam says hi, too... Bila nak luncheon pulak ni?

Hanis: Dr. kata due to infection, sbb budak2 kan suka pegang2 benda2, then tak basuh tgh terus gosok2 mata...

Ellyn: ye, dia laa Capt. Jack Sparrow kan?? hehheh...

thanks for the well- wishes...

Shue said...

Aww..poor Adam.Hope he's ok now

5577 said...

awww..kesiannye dia..
tp biasa la kan.. budak tu relax n happy2 je, mak bpk dia yg lembik lutut..
hope he'll get well soon..

Izyan W said...

ketumbit: hordeolum (can be internal or external)
if it happens again, when it still small u can compress it with hot gauze every few hours. The mass will become heaten, swollen and eventually it will release the pus and shrink!poof!
Try it, maybe your children(or anyone) don't have to be admitted again for hordeoulum..=)

Selamat Hari Raya Aidilfitri!