Thursday, December 11, 2008

Raya Hajiku

Salam...

harinih baru sempat nak update blog... on what happened masa Raya Haji last Monday...
mak aihh, hujan, hujan dan hujan jek haritu... konfem laaa esoknya tu aku demam...

malam raya tu... kami anak beranak (aku beraya kat umah MIL aku) pegi spa... hahaha, dah takde kegiatan lain yang lagi berfaedah laa nak buat... nak lalalala takde mood, nak shopping masing2 cam kepenatan, nak kluar jalan2, mcm jem jek area2 KL that nite... so aku laa yg suggest gi spa... and semua setuju.. maka aku, lakiku, MILku and 2 adik iparku pon folo... (FIL ku tak ikut, pasal dia domam)...

sampai jek sana, 4-4 perempuan ni masuk... lakiku tak masuk... dia just dok kat waiting area tu and layan tv (at some point dia dah bosan tunggu kitorang, dia ngan selambanya cakap kat tokeh tu dia nak tumpang tido kat dalam one of the massage room)... selamba tak? hahahaha... rock on babeh! so dalam lebih kurang 2 jam selepas itu, kitorang dah setel (MIL aku sponsor semua org... bestnya! Thank you, mak!), headed home, and tido... ready for tomorrow...

besoknya tu (raya yeay!) most of us terlajak... sib baik dibangunkan oleh suara2 takbir kat surau sebelah rumah ni... apalagi kelam kabut laa mandi... sbb tgk jam dah nak dekat 8.15am... (padahal abah aku dah cakap dah mlm td, esok solat raya 8.30, jgn lambat)... sekali lambat gak daaa... last2... yg sempat solat raya hanya aku, suamiku dan abah... yg lain, selamat!!! sengih kerang jek laa bila aku tanya... hahahha...

pastu acara korban pon berjalan... dalam hujan... aku ni toksah cakaplaa kan, aku mmg jenis excited2 benda2 camni... nasib aku pompuan, kalau tak aku turun padang punya... tp, aku tetap took part.. jadik photographer, guna camera In*... tak pakai payung tu, konon kebal laa ngan hujan... pastu tak puas hati gak, carik payung, amik AZA, carried him and bagi dia tgk apa bapak dia buat, and what happened to the lembus... dia cam excited, sama cam mak dia gak... hehehe

kami yang tersengih melihat keajaiban dalan hujan...

ni lah keajaibannya... melihat suamiku in action... yeah, way to go, my man!

sejuk perut MIL aku tgk anak dia bergaul dgn masyarakat... ;)

pastu dah dibahagi2kan daging, aku pon layan laa dengan membuat daging panggang dicicah bersama kicap + cili + bawang... sluurrppp.. semua cakap sedap.. heehhe... (tiba2 teringat kat nenek aku yg mmg akan buat daging panggang ni masa raya2. Nek, roz tak balik raya sob..sob..)

lps maghrib, pegi jalan raya pulak kat rumah sedara @ rawang, sedapnya cekodok pisang dia... then beraya pulak rumah parents biras aku yg kat selayang tu... sedapnya cucur udang dia... aikk? baru perasan, dua2 rumah aku pegi ada cekodok... layannnn....

besoknya tu aku MC... oooo, tak kebal rupanya aku ni... hmmmm

1 comment:

ptenjoy said...

your blog is good