Thursday, September 17, 2009

Kemaafan Dipinta

Salam...

Tulat kita raya...

Esok aku nak balik kampung Melaka kejap... (jumpa nenek nak berbuka/ bersahur dgn dia, pastu balik KL balik, beraya di sini)..

Hari ni last day kerja...

Macam2 perasaan sekarang, bercampur- baur... suka, takde mood, teruja, sedih... semua ada...

Tahun ni turn suami... jadi beraya di KL laa kami... (tak pernah terpikir akan beraya di KL masa kecik2 dulu... sbb aku mmg terkenal di kalangan kawan2 aku, jenis yg kalau balik beraya, tak reti2 3-4 hari... mau seminggu cuti tu aku abiskan kat kampung... apa ada kat KL kalau beraya?)

tiba2 teringat kenangan masa kecik2 dulu bila balik beraya ke kampung terutama ke Alor Setar... perjalanan selalunya memakan masa lebih dari 8 jam, sbb arwah bapak tak bawah laju, dan kalau mlm, banyak berhenti makan2... no pressure katanya... tu tak masuk lagi kes2 yg tersadai tgh jalan sbb abis minyak! yaaa, kami sekeluarga mmg selalu tersadai sbb arwah bapak selalu rasa boleh sampai ke next stesen minyak walaupon masa tu lampu dia dah kelip2... hhehehe, bila terkenang balik, rasa kelakar... sbb time tu, mak aku akan ngomel2 cakap bapak aku over confident (masa ni bapak aku dah tumpang mana2 penunggang motosikal mintak dibawakan ke stesen terdekat nak beli minyak), dan kami adik beradik keluh kesah dalam kereta... panas lah! lapar lah! nak pegi toilet lah! lagi memanaskan perasaan mak aku... :)

sekarang kenangan tu tak mungkin berulang... kami pon dah lama tak balik AS, asyik ke Melaka saja... dekat, kalau paling lama pon sebab jem... 3 ke 4 jam mungkin... tapi tahun ni, mak taknak balik kampung dulu... pagi2 raya, mak nak bersama arwah bapak, menziarahi kubur arwah...

Raya kami dah tak seperti dulu... semuanya bermula di Kuala Lumpur sekarang...

Untuk semua kawan2... Selamat Hari Raya... maaf zahir dan batin... semoga persahabatan kita semakin erat... tidak kira di dunia realiti atau maya sekalipun... pada yang berkesempatan, datang laa rumah... sentiasa terbuka pada yg sudi...

Mak pasti merindui saat ini, dan aku juga... Ya Allah, hamba-Mu ini redha dengan segala ketentuan-Mu... kuatkan dan yakinilah imanku ini... aminnnn...



and family -xoxo-

2 comments:

:: vErde+hAzizi :: said...

salam...

hey babe...

Mr.Doc & I would like to wish YOU & FAMILY peace, happiness & prosperity on EID-UL-FITR!!!

May the divine blessings of ALLAH be with you & family on EID & Always!!!
:D

Roz Razalli said...

Thanks Verde...

selamat hari raya to you too.. maaf zahir batin...