Wednesday, December 9, 2009

Doakan Ibu Mertuaku

Salam...

My MIL has been hospitalized for more than a week now... Demam, baik.. demam balik, baik balik (camtu jek laa hari2)... The dr. couldnt really tell what's wrong with her, except that she has viral infection due to diabetes... now she's only been prescribed with paracetamol and some antibiotics for the infection... (takkan ni jek, duduk lama2... pastu bayar mahal2...)

other than that, she's healthy (bila tak demam laa kan)... but knowing her, she's the type yg tak boleh duduk diam... and you know lah kan, kalau dah duduk kat hospital lama2, dari tak berapa sakit pon boleh jadik sakit... because of the environment! tu pon nasib baik that hospital tu ada kedai2 keliling dia, kadang2 tu kitorang seludup gak dia pegi makan2, or more to ambik2 angin... let her breathe udara luar... yg lagi tak menyesakkan dari udara dalam hospital...

I can see my MIL's spirit pon dah gradually turun... muka dah makin monyok tiap2 hari... kesian jugak kat dia.. hai laa dr... cepat2 laa kasik mak aku ni keluar... kesian laaa...

2 comments:

:: vErde+hAzizi :: said...

insyaallah she'll be ok...doakan for her speedy recovery :)
anythg pon just be by her side...selagi masih ade mase better spend it with her :)

Fynnaz said...

Alahai, MIL pun mmg kurang sihat. Sian tgk kan. Mudah2an ur MIL cepat sembuh. InsyaAllah.