Friday, August 7, 2009

Second Attempt

Salam...

Just came back from the clinic... Not an ordinary one, but LPPKN... so I'm set to perform my IUI next week on Monday... pray for me... I think now is the best time for AZA to have baby brother/ sister... Insya Allah...

For those who knew, even AZA was conceived thru this method... aku dan suamiku sudah hampir setahun menerai cara biasa, and I guess takde rezeki lagi... So, last resort we opted for IUI again... (I was diagnosed with lower progesterone, tu yg susah nak ovulate tu... hmmm, adakah hormon jantanku pulak yg tinggi? Tapi aku nak pakai kasut tumit tinggi... mana mungkin! Ntahlah!)

So friends, doakan kawan anda ini mendapat baby baru ye? Laki/ perempuan saya tidak kisah, yg penting HAPPY!!! Thanks!

Cerita lain pulak ----> AZA sometimes ask for his Tokwan.... waaa, mau cakap apa? I told him, Tokwan dah takde, and he asked back, "Kenapa?" I just told him, "Tokwan dah meninggal, tapi Tokwan dah tak sakit dah"... and he just said, "Kenapa, Mommy?"... Aiyoh...
how to tell laaaa... he even asked to go to my parents' house to see Tokwan and nak naik kereta Tokwan... anakku, ibumu ini juga merindui Tokwanmu itu...

Alhamdulillah, without fail... I'll make sure I'll visit kubur my dad at least once a day... Syukur sangat that his kubur dekat dengan jalan, dan tak perlu membuat sebarang pendakian... So itulah kelebihan boleh selalu pergi jenguk, Insya Allah... Tapi mamat yg nak bikin batu nisan + tapak tu kata menda2 tu akan siap seminggu jek (last week lagi dah jumpa dia dah)... sampai laa ni tak siap2 lagi... dah laa 2-3 hari ni hujan... dan nampak mendap tanah tu dah... haishhh...
"bang, deposit dah amik bang, cepat laa sikit... taknak mendap lagi tanah tu..."

5 comments:

Shue said...

Goooddd Luuck babe!!!!
all the best!

:: vErde+hAzizi :: said...

insyaallah...
my doa will always be with u babe...
btw lppkn nie kene buat interview sume kan...how long it takes to wait until the procedure ek?
care to share ;D

ratna said...

insya allah. usaha tangga kejayaan! luv ui

Roz Razalli said...

Chah: Thanks... aku dah selamat buat dah semalam... so dalam perut aku ni, apa kes pon aku tak tau :)

Verde: Thanks jugak! LPPKN ni takde interview, what they'll do is perform tests to both husband and wife.. and from there, they'll know on who should they concentrate on to give medications etc... U should try, tapi tu laa, Q dia kadang2 panjang...

Ratna: Thanks, Tenah! Ye, usaha mmg kena berusaha... :) Love you, too!

Nisa @ Mrs. Akmal said...

kak, bole tak share experience IUI dgn LPPKN? saya skang tgh dlm 3month cycle utk clomid. baru bulan pertama. after 3mth...baru jumpe doc balek. after tu ape ek procedure die? pastu bape ek cost IUI nih?

tqvm kak!