Tuesday, August 18, 2009

Suffocated

Salam...

Now I put on face mask at the office, and it's like part of my daily dress code... Luckily it comes in 2 choices of colors only, white or green... if not, I'll definitely find other colors to match with my office attires :)

I feel suffocated... and light- headed sometimes... lack of oxygen, maybe? But I have to put it on, some of my collegues are confirmed positive with Influenza A... so that means, those little culprits are actually surrounding me... scary isn't it?

Ya Allah, selamatkanlah hamba Mu ini, dan ahli keluarganya, serta rakan2nya... amin...

7 comments:

Liyana said...

Take care. I rimas bila pakai mask + spectacles. Kalau salah pakai, berwap la pulak kat glasses tu.

unlisted_one said...
This comment has been removed by the author.
unlisted_one said...

Salam,..tgh blog hopping, singgah sini pulak.

Ada office mate dah positive H1N1 ye. Patut lah kena pakai face mask tu.. Kalau tak silap, JAIS ada keluarkan doa utk mintak dijauhkan dari H1N1 ni.

btw, dkt office saya siap ade yg beli mask kain yg ada gambar2 kartun yg comel,..ade jgk mcm tu..hieee

Fynnaz said...

Fin dah dok hosp last week mmg membuka mata pasal influenza A ni. Kids kena kuarantin kat umah. Outing pun kejap2 jer kat area umah. Kitorg keluar pakai mask. Scary! Cuma kat office Fin tak pakai lagi. Cam cuak gak.

Anyway take extra care yer.

ratna said...

roz! its the latest wardrobe must have. ade banyak orang jumpa yg macam2 pattern n color. mane dorang dpt ek? anyways prevention is better than cure! take care! luv u

Roz Razalli said...

nana: mmg rimas, nasib baik I pegi ofis pakai contact lens... kawan dok sebelah I ni, every hour lap glasses dia... berwap katanya...hehehhe, selalu tension..

shahirah: salam perkenalan. I pon ada doa tu, Insya Allah akan amalkan...

fyn: I pon taknak bawak anak kluar sebenarnya, but apparently my in- laws yg suka bawak dia kluar masa I tgh kerja.. tau2 dah sampai KLCC laa, pavilion laa... haishh, abis camana? Ikut I, suh duduk rumah jek dulu...

Ratna: ada ke color2 tu? tak pernah tgk pon.. ke opis aku ni yg taknak expose kan kami... sebok sangat ngan imej corporate tu.. bosan kan? anyways, love you too!

Roz Razalli said...

nana: mmg rimas, nasib baik I pegi ofis pakai contact lens... kawan dok sebelah I ni, every hour lap glasses dia... berwap katanya...hehehhe, selalu tension..

shahirah: salam perkenalan. I pon ada doa tu, Insya Allah akan amalkan...

fyn: I pon taknak bawak anak kluar sebenarnya, but apparently my in- laws yg suka bawak dia kluar masa I tgh kerja.. tau2 dah sampai KLCC laa, pavilion laa... haishh, abis camana? Ikut I, suh duduk rumah jek dulu...

Ratna: ada ke color2 tu? tak pernah tgk pon.. ke opis aku ni yg taknak expose kan kami... sebok sangat ngan imej corporate tu.. bosan kan? anyways, love you too!