Tuesday, October 27, 2009

Sukar digambarkan...

Salam...

pernah rasa tak satu perasaan yg teramat BENGANG tapi tak boleh nak dilepaskan?
walaupon pada suami sendiri? (bukan marah kat dia pon)...

aku tgh dalam keadaan begitu skarang...
dalam keadaan yg sangat haru- biru yg pada aku, sapa2 pon aku taknak cakap/ jumpa?
tapi tak boleh! sebab dah kalau macam tu nak kena duduk gua laa pulak kan?

sebenarnya perasaan aku ni punca dia satu je... aku memang dah sampai tahap dengan KERJA aku skarang... sebabnya kami semua ni hanya mangsa keadaan!
dan biasalah, dah kalau dekat2 nak akhir tahun ni, apa lagi... ASSESSMENT lah!

dah kalau assessment di buat ke atas aku di atas kerja yang aku baru pertama kali buat (masa belajar pon tak pernah buat), dan yang aku rasa aku tak suka nak buat.... adakah dia akan menjadi BAIK, SEDERHANA atau TIDAK BAIK?

aku rasa aku duduk2 dalam kelompok TIDAK BAIK, walaupon ramai kawan2 aku cakap aku dalam kelompok SEDERHANA...

hmmm, aku hanya perlu tunggu dan lihat... apa2 pon, aku sendiri yang tahu tahap aku kat mana kan? tapi biasa laa.. dah kalau banyak orang kat atas tu sudah ramai mencium 'bo****'nya, adakah aku akan selamat?

tawakal ajelah!

1 comment:

Razali Zain said...

Sabar Roz, dulu I pun pernah kena, just becoz ada nak naikkan kroni dia, dia bg kita tahap tahape2 coz according to that person ada quota in the company, good, ok and bad...

Manusia ni mmg tak adil, Hanya Allah yang Maha Adil, jd kita jaga ibadah kita dgn Allah sahaja yang sangat penting, mende2 lain tu 2nd priority...