Monday, August 2, 2010

Pencuri Hantu & Barang2ku...

Salam...

Jumaat haritu (30 Julai '10) lps balik keja, aku singgah restoran mak aku... dung- dang dung- dang masak melepet sambil melayan Kemuncak Imam Muda (yeay, Asyraf menang...! and I like Hizbur too... plus their wives muka sangat comel dan suci...) dalam pkl 11 malam macam tu, aku pon balik...

setibanya kami di rumah, kami pon ready2 nak tido... dgn MAM yg dari awal2 mengadu sakit kepala, pastu AZA pulak mmg dah tunjuk tanda2 kepenatan, aku pon mcm nak landing laa...

sekali aku tgk ada mcm serpihan tiles kat atas katil aku... mcm agak pelik laa jugak, sbb aku kluar last dari rumah pagi tadi, mmg konfem takde apa2 atas katil... so aku masuk bilik air, nak check ada ke tiles yg tercabut ke... takde laa pulak! ntah mcm mana aku tergerak nak check kat dressing table aku tu... (dressing table aku mmg berserabut banyak barang).. aku perati elok2... sekali aku perasan tabung AZA takde!!! 2 tabung pulak tu, yg aku ngan suami aku rajin masukkan duit coins... tabung tu dah pecah, ada kat bilik sebelah kena robek! (chah, the tabung was given by you, when AZA was born! *tsk*tsk*)

belek punya belek... ada few items dah takde... rupanya2 rumah aku kena masuk pencuri!!! tapi bila kitorang check ada tak pintu/ tingkap kena umpil, takde pulak apa2 kesan... agak musykil di situ... last2 kitorang cam assume pencuri tu dok masuk dari ceiling, ye laaa sbb tu jek cara yg dorang boleh masuk dalam rumah... hangin betul laaa.. ni dah kali ke 2 rumah yg sama kena.. dulu losses lagi banyak, Alhamdulillah yg ni tak laa teruk, tapi some of the missing items tu ada sentimental value to me and to the family *sob*sob*

kami nak pindah!!!

4 comments:

yaya|azura said...

gile awal diaorg dtg mencuri. haihhh. curi awal seblom bulan puasa. sabar jelah roz. aku dulu pon sedih mostly pasal barang yang punya sentimental value... huhuhu.

Shue said...

Hieeeesssyyyh! mmg lahanats betul la pencuri tu!
abis la hadiah tabung aku bagi masa AZA was born dulu..

maw pindah mane?

Roz Razalli said...

tu laa pasal, zura... aku pegi ofis carik rezeki, dia masuk rumah aku pon carik rezeki.. hangin satu badan! lps ni kalau dia mencurik kat mana2, naik ikut atap, biar tergolek dog laa kau, pastu org kg datang ikat, cerita banyak takyah, pegi balai!

tu laa chah! kesian tabung itu! habis robek! yg kelakar tu, dia ketuk buat lubang besar kat tpt masuk coins tu, padahal kat bontot tabung tu, ada penutup yg boleh bukak tutup senang2 jek (made from rubber)... bodo punya penyamun! aku pon rasa lps dia pecahkan, then only dia perasan betapa bangangnya dia... :P

aku taktaw nak pindah mana laa, budget area2 postcode sama, tp polis ckp postcode aku ni mmg kawasan panas!!! haishhhhh

ratna said...

ish! sabar banyak2 roz! apalah nak jadik manusia desperate macam nih!