Monday, August 23, 2010

Angin dan Pergi Berbekam

Salam...

I was down with muscle pain last fri and it lasted until yesterday...
gila sakit oiiii! tak tipu...
After I got back from the office (naik LRT lagi kakak ni that day), picked my son and MIL's place, borrowed her car and off to my mom's place...
time tu dah start sakit2 dah... the pain occured on both shoulders... bila I tekan2, rasa keras dan sakit... tak tenderloin langsung!

so after bukak puasa, I baring and tido, sampai laa hubs came back from bukak puasa with his clients... time tu, Astaghfirullah, punya laa sakit... then my hubs off to play futsal pulak, tinggal lagi aku yg dalam kesakitan dgn anak aku... mengiring salah, telentang salah... dah laa dgn my jubilant yg nak hug jek tido, lagi laa mak kau ni sakit, nak oiiiii!

On Saturday, it got worst... I could only lie down and mengerang (puasa tetap menten, Alhamdulillah)... now the pain has moved to both arms, more on kebas laa, sampai nak angkat pon tak boleh... I knew it was 'angin' because I kept burping and *pfff*... when it's time to break of fast, it was no longer there, Alhamdulillah.. but somewhere around midnite, it came back! sakit lagi oiiii! dah, dah... tomorrow I'll go for bekam, I told my hubs.

So, yesterday... BEKAM it is! guess what???? My head has this one spot shaven, so bekam can be performed there... and at the back of my body, I have another 3 same spots... dan skarang rasa mcm dah sihat jek... Alhamdulillah.

Tapi kena repeat... what??? adakah kepalaku akan rupa cenggini?


7 comments:

yaya|azura said...

ohh.. macam best aje berbekam.... err.. itu bukan kepala ko kan che roz? :p

Roz Razalli said...
This comment has been removed by the author.
Roz Razalli said...

zoora,

mcm best la jugak, walaupon bukan 100% kan... mesti laa ada sakit sikit, cam kena gigit semut jek.. hehehe..

tu bukan kepala aku... rambut aku lagi mengurai dari dia :)

Shue said...

Owh! best tak berbekam? kat mana buat? get well soon!

Roz Razalli said...

chah, buat kat melawati...
marilaaa, nak join? aku boleh bawak...

Mamaicha said...

Hi.salam perkenalan. Buat kat AKUBEKAM yer. best kan buat bekam. lepas buat mesti ringan satu badan. yang best nya tak sakit.

Mamaicha said...

buat kat AKUBEKAM melawati ker?? sama lah saya pun selalu ke sana. best kan lepas buat ringan satu badan. yang best tak sakit..